Skip to main content
Сумні роковини "Празької весни"

Сумні роковини “Празької весни”

Дата публікації: .

Вітаємо друзі!

Вчора весь світ згадував події Празької весни 1968 року, коли Чехословаччину окупували війська срср.

Сьогодні, рівно п’ятдесят чотири роки тому, радянський союз не проголосував за Проект резолюції Ради Безпеки ООН S/8761 1443, з приводу заяви Президії Центрального комітету Комуністичної партії Чехословаччини, про вторгнення військ срср та інших країн Варшавського договору на територію Чехословаччини, без відому та проти бажання чехословацького уряду.

У проекті резолюції зокрема були такі рядки:

«Вважаючи, що дії, вжиті урядом срср та урядами інших країн Варшавського договору, що привели до вторгнення на територію Чехословацької Соціалістичної республіки, є порушенням Статуту Організації Об’єднаних Націй і, зокрема, принципу, що всі члени Організації повинні утримуватися у своїх міжнародних відносинах від загрози, або застосування сили проти територіальної недоторканності чи політичної незалежності будь-якої держави»

Проект резолюції S/2022/155 8979, з приводу повномасштабного вторгнення росії в Україну, так само не був проголосований 25 лютого 2022 року.

Проекти резолюцій 1968-го та 2022-го років суттєво відрізняються змістовною частиною. Але їх об’єднує те, що в обох випадках «за» не проголосував саме срср.

Сумна іронія рокового збігу обох голосувань, членів Ради Безпеки, міститься в тому, що голосування 25 лютого 2022 року через порушення Статуту ООН, відбулось з порушенням цього самого Статуту.

Адже не дивлячись на той факт, що росія дійсно продовжує криваву історію срср, це ніяким чином не дає їй право займати крісло срср в Раді Безпеки ООН.

Доки ми не виправимо ситуацію з незаконним перебуванням росії в ООН, перші рядки Статуту ООН:

«Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе» — це беззмістовні слова, адже саме зараз, через, в тому числі і бездіяльність ООН, нещастя війни, кожен день несуть українцям невимовне горе.

✍️ Підписати петицію – https://www.change.org/p/kick-russia-out-of-the-un

⚖️ Чіткі факти та аргументація петиції – https://kickrussiaout.info/home/

?? Все буде Україна! Віримо в ЗСУ! Перемога буде за нами! Слава Україні!

More news